Chutné letní recepty – Schnellovské jahodové cappuccino

Taky vás v létě honí mlsná, ale nenapadá vás co dobrého si dát na zub? Kdo by měl v tom teple hlad? Zato mlsná ta nás honí pořád. Máme pro vás pár tipů na zajímavý a chutný letní dezert, který oblaží vaše chuťové buňky.

Když už v létě dostane člověk na něco sladkého chuť, většinou zabrousí ke zmrzlině. Co taky jiného? Dorty jsou moc těžké, pudinky moc teplé a zákusky moc přeslazené. Kdežto zmrzlina je studená, lehká a tak akorát sladká. Chcete ale vyzkoušet něco nového?

Schnellovské jahodové cappuccino

Na tento dezert budete potřebovat 500 gramů jahod, 10 gramů vanilkového cukru, 100 gramů cukru, taky mátu a samozřejmě zmrzlinu, tak 4 kopečky. Příprava vám bude trvat 10 minut plus dobu chlazení.

Jahody rozmixujte za postupného přidávání cukru krystal, vanilkový cukr si však nechte až nakonec. Jakmile vše řádně rozmixujete, vložte směs do lednice.

Po vychlazení vložte do sklenice kopeček zmrzliny a zalijte rozmixovanou směsí. Přidat můžete šlehačku, mátu, skořici… Dozdobení záleží už jen na vaší chuti.

Volit můžete i jiný druh ovoce, například maliny nebo ostružiny, stejně tak si můžete vybrat, jakoukoli zmrzlinu chcete. A získávat tak nové a zajímavé chutě.

Obrázek: pixabay.com

 


Řekněte ostatním, co si myslíte