Chutný losos – tipy na přípravu + recept

Losos je jedna z nejdostupnějších a nejchutnějších ryb. Do svého jídelníčku by ho měl zařadit každý. Kromě toho, že obsahuje omega 3 mastné kyseliny důležité pro naše srdce, vyplavuje v lidském těle hormon štěstí a je lehce stravitelný.

Jak lososa připravit?

Losos lze koupit mražený i čerstvý. Je výborný zejména kvůli jeho variabilitě. Je nespočet výborných receptů na smažení, uzení, pečení, grilování i dušení této chutné ryby. Mnoho lidí jej kombinuje nejraději s citronem, ať už s plátky citronu při pečení či se sklenicí citronové vody při konzumování.

Losos s těstovinami

Na chutného lososa s těstovinami budeme potřebovat:

  • Lososa
  • Těstoviny
  • 1 cibuli
  • 1 citron
  • 2 rajčata
  • 80 g sýru
  • Pepř, sůl
  • Olivový olej

Postup je jednoduchý. Plátky lososa dobře opláchneme a osušíme. Potom je orestujeme z obou stran na olivovém oleji. Mezitím si dáme také vařit těstoviny, například špagety.

Dále si oloupeme cibuli, nakrájíme na kolečka a lehce orestujeme. Poté přidáme oloupaná nakrájená rajčata, přidáme dvě lžíce vody z těstovin. V tomto základu necháme rozpustit i nastrouhaný sýr. Dochutíme citronovou šťávou, kořením a vmícháme těstoviny.

Na talíř nejdřív dáme těstoviny, na ně poté položíme lososa.

Dobrou chuť!

Obrázek: pixabay.com


Řekněte ostatním, co si myslíte