Hrníčková bábovka na neděli

Přemýšlíte-li, co rychle upéci, pak je hrníčková bábovka ideální volbou. Říká se, že slovo neděle vzešlo ze slova „nedělat“. Užijte si tedy neděli a snažte se opravdu relaxovat a nic moc nedělat.

Hrníčková bábovka je tak jednoduchá, že ji zvládnete během okamžiku, a pak si můžete vychutnat výtečnou kávu, lahodnou chuť bábovky a zasloužený odpočinek. Potěšíte nejen své chuťové pohárky, ale určitě mlsné jazýčky rodiny či přátel. Nebudeme vás tedy dlouho napínat a jdeme na to.

Potřebné ingredience

  • Jeden hrníček cukru
  • Dva hrníčky polohrubé mouky
  • Půl hrníčku oleje
  • Jeden hrníček mléka
  • 2 vejce
  • Kypřící prášek do pečiva
  • Vanilkový cukr
  • Kůra z citrónu
  • Kakao
  • Strouhanka
  • Volitelné ingredience: rozinky, kokos, vanilková esence, oříšky apod.

Postup přípravy

Nejprve smícháme vejce a cukr, přidáme olej, poté mouku, mléko, kypřící prášek do pečiva, vanilkový cukr, citrónovou kůru. Poté těsto rozdělíme na dvě části a do jedné přimícháme kakao a do druhé co nás napadne. Mohou to být mleté ořechy, kokos, rozinky (pokaždé něco jiného), případně lze těsto nechat jak je.

Vymažeme si formu na bábovku máslem nebo olejem a vysypeme strouhankou. V případě silikonové formy není tohle potřeba. Nalijeme střídavě světlé a kakaové těsto a upečeme 40 až 45 minut při 180 stupních.

Další tipy

Hrníčková bábovka je perfektní v tom, že umožňuje pokaždé připravit trochu jinak. Někdy upečete klasiku, jindy přidáte ovoce, čokoládové hoblinky, rum, kokos a další dobroty, které máte doma ve špíži. Výtečná je i s nalámanými kousky sušenek, které vám zbyly a byla by škoda je nechat ladem. Bábovku po vytažení z trouby stačí jen pocukrovat, případně přelít nějakou polevou. Díky tomu se vám nikdy neokouká a můžete mít rychlý moučník k čaji či kávě.

Obrázek: pixabay.com

 


loading...

Řekněte ostatním, co si myslíte