Jak zpomalit stárnutí jídlem?

Každý z nás stárne, stárneme každým dnem, ale dlouhá léta o tom vůbec nevíme a neřešíme to. Jednou ráno se však probudíme, podíváme se do zrcadla a řekneme si, že začínáme stárnout.

V tu chvíli se většinou rozhodneme nakoupit si krémy a masti proti vráskám. Jenže ono se dá stárnutí zpomalit i jinak, zdravěji a přirozeněji, například jídlem. V našem článku se dozvíte, které potraviny konzumovat a zpomalit tak stárnutí. Všechno, co sníme, na nás má nějaký dopad, buď po tom máme zářivější pleť, nebo naopak vypadáme jako bychom někde probděli celou noc. Po kterých potravinách budeme vypadat lépe, mlaději a svěžeji?

Caprese

Znáte vynikající salátek, který se skládá jen z těch nejlepších, nejchutnějších a nejzdravějších surovin. Caprese se připravuje s rajčátek, mozzarelli, olivového oleje a bazalky. Caprese podporuje tvorbu kolagenu, antioxidanty, vápník a bílkovin.

Lososový salátek

Stárnutí zpomalují i omega-3 mastné kyseliny, které obsahují například tučné mořské ryby. Dejte si makrelu, sardinky nebo lososa. Omega-3 mastné kyseliny zvyšují pružnost pokožky, brání vnějším vlivům a zvláčňují spodní vrstvy kůže.

Pravidelná konzumace jogurtu

Každý den si dejte jeden kelímek jogurtu nebo jeden kefírový drink. Zakysané mléčné výrobky s bakteriemi zlepšují metabolismus střev, podporují imunitu a produkci trávicích enzymů.

Fotografie publikována se svolením mrsiraphol Photography/FreeDigitalPhotos.net


Řekněte ostatním, co si myslíte