Co o vás prozradí vaše oblíbená barva?

Každý člověk se rád obklopuje určitými barvami. Ačkoli to většina lidí neví, má to svůj důvod. Možná se i vy cítíte příjemně při pohledu na určitou barvu, která ve vás evokuje líbivý pocit. Nebo ve vašem šatníku převládá jeden odstín, který zvysoka převyšuje všechny zbylé barvy, které se na vašem oblečení vyskytují. Věřte nebo ne, ale má to své opodstatnění. Barvy totiž mají na každého z nás výrazný vliv a ledacos prozradí o vašich vlastnostech. Máte-li odvahu, pojďte se společně prokousat dnešním článkem. A co vám prozradí? Jak temná charakteristika barev pasuje právě na vás! Najděte si svou oblíbenou barvu a podívejte se, co o vás vypovídá! Možná budete (ne)mile překvapeni…

Červená

Jaká je:
Červená je barva vitalizace, soustředění a výkonnosti. Přimícháte-li žlutou, modrou či hnědou, účinek a vliv této barvy se změní. Zatímco teplý odstín červené aktivizuje, stupňuje sílu, vůli a zvyšuje výkonnost, cihlová červená má uklidňující prvky a bordó naopak působí vznešeným dojmem.

Co o vás prozradí?
Lidé, kteří mají v oblibě jasně červenou barvu, jsou vitální, plní života a mají silnou vůli, kterou jen tak něco nezlomí. Ovšem pokud je červené barvy moc, poukazuje to na agresivitu, přehnanou aktivitu a přílišné sebeprosazování.

Růžová

Jaká je:
Růžová je odjakživa symbolem lásky bez pudové smyslnosti – tudíž žádný sex v tom opravdu nehledejte. Říká se, že dokáže vyléčit zlomené srdce.

Co o vás prozradí?
Máte-li v oblibě růžovou, signalizuje to o vás silnou potřebu lásky a ochrany, které se vám ne vždycky dostává, proto po ní tolik toužíte. Příliš přehnaná touha po růžovém odstínu poukazuje na lidi s narušeným vztahem k realitě.

Hnědá

Jaká je:
Základní význam hnědé barvy se skrývá v neustálé potřebě bezpečí.

Co o vás prozradí?
Hnědá představuje barvu země a přesně takové jsou i vlastnosti těch, kteří ji mají v oblibě. Lidé, kterým se líbí hnědá, jsou plodní, seriózní, tvůrčí a velice reální – žádní snílci! Pokud hnědou vyloženě odmítáte, říká to o vás, že jste doslova přesycení svazky či nátlakem.

Žlutá

Jaká je:
Žlutá barva je znakem veselosti, působí povzbudivě, hřeje a má pozitivní vliv na paměť.

Co o vás prozradí?
Žlutá barvička symbolizuje moudrost, vysokou inteligenci a chuť logicky myslet a stejně tak i uvažovat. Nositelé žluté jsou spokojení a veselí jedinci, kteří mají radost ze života. Pokud je ale žluté až moc, značí to o sklonech k chybným nadějím a závistivosti.

Zelená

Jaká je:
Zelená je barva srdce a zdraví, stejně tak i harmonie a regenerace. Pomáhá cholerickým jedincům a zvyšuje schopnost koncentrace.

Co o vás prozradí?
Kdo má v oblibě telenou barvu, je v životě a především ve vztazích hodně stabilní a působí jako důstojný jedinec. Zelená je obecně známkou ctižádostivých a spolehlivých lidí, kteří se snaží o vlastní kariéru a nic jim nesmí stát v cestě.

Modrá

Jaká je:
Modrá je symbolem klidu, míru a vyváženosti.

Co o vás prozradí?
Lidé, kteří mají rádi modrou barvu, mají vyrovnaný charakter a jsou schopni se bez problému čemukoli přizpůsobit. Zároveň jsou považování za velmi citlivé jedince, kteří jsou ve vztazích věrní. Mají cit k pořádku a zákonu, kterého se celý život drží.

Fialová

Jaká je:
Fialová je spojením modrého klidu a červené síly.

Co o vás prozradí?
Milovníci fialového odstínu bývají vysocí individualisté, kteří raději stojí stranou dění. Často jsou označování za introverty a jsou hodně citliví. Pokud odmítáte fialovou barvu, poukazuje to na vaší náladovost a nestálost, může to značit i o nedostatku sexuálních tužeb.

Černá

Jaká je:
Černá je znakem tajemství a zadržování energie.

Co o vás prozradí?
Kdo miluje černou, má sklon ke zbytečné dramatičnosti, ale zároveň se snaží za každé situace zůstat neproniknutelní. Často bývá přehnaná záliba v černé znakem deprese a přání uzavřít se před okolím.

Bílá

Jaká je:
Bílá barva vždy značila čistotu, jasnost a nevinnost.

Co o vás prozradí?
Lidé, kteří dávají přednost bílé barvě, mívají sklony k perfekcionalismu, nesplnitelným idejím a odvážným plánům. Ve svém životě postupují cílevědomě s jistou dávkou perspektivnosti. Bílá barva přitahuje vnitřní konflikt či silní duševní zatížení.

Šedá

Jaká je:
Šedá barva je neutrální, značí opatrnost a ochotu ke kompromisům.

Co o vás prozradí?
Máte-li v oblibě šedou, vyjadřuje to o vás, že se snažíte být stranou jakéhokoli dění. Na své okolí mnohdy působíte vznešeným dojmem, ale zároveň jako celistvá osobnost. Šedá je i barvou nejistoty a strachu ze života. Odmítáte-li šedou, máte strach ze svého selhání.

Fotografie publikována se svolením Salvatore Vuono FreeDigitalPhotos.net


Řekněte ostatním, co si myslíte