Tradiční mojito provoněné aromatickou mátou, ozvláštněné kvalitním rumem, doplněné o lehkou kyselost limetek a sladkost třtinového cukru známe určitě všichni, my si však v dnešním článku představíme recept na nealkoholické mojito, které rovněž má něco do sebe a navíc si na něm může pochutnat daleko více lidí. Jeho obliba mezi lidmi napříč všemi věkovými kategoriemi a to i bez ohledu na věk neustále roste, což je možná zapříčiněno i zálibou známého spisovatele Ernesta Hemingwaye v tomto populárním míchaném nápoji. Jestliže i vám atraktivní osvěžující nápoj přišel k chuti, pak si jistě nenecháte ujít náš recept na jeho nealko variantu!
Mojito – drink, který si vydobyl své místo na slunci
Zatímco dříve nebylo mojito příliš známé, dnes jej najdete v nabídce drtivé většiny barů a dokonce i restaurací, kde si jej můžete objednat – a to jak v alkoholické, tak i nealkoholické podobě. Mojito se míchá ve sklenici, nikoli v shakeru, jak si mnozí z vás mylně myslí a jeho základem jsou lítsky máty, kostičky limetky, třtinový cukr, světlý rum a soda. Počátky tohoto nápoje sahají do Kuby, konkrétně do let 1920-1933 a co se jeho pravého původu týče, historek je několik a záleží jen na vás, které z nich se rozhodnete věřit.
Recept na nealkoholické mojito
Teď už ale na nic nečekejme a prozraďme si onen slibovaný recept, na kterém si zaručeně pochutnáte nejen v horkých dnech. Kdo nemusí mít ve svém drinku alkohol, aby si jej dokázal jak se patří vychutnat, ten náš recept jistě ocení!
Potřebujete:
- 1 plátek limetky
- 15 lístků máty
- 1,5 lžičky hnědého cukru
- 8 kostek ledu
- bublinkovou minerálku
Postup:
Lístky máty natrhejte do sklenice, do které vložte plátek limetky a hnědý cukr. Dané ingredience rozdrťte, dokud limetka nepustí šťávu. Poté sklenici dolijte bublinkovou limonádou a přidejte led – buď kostičky nebo nadrcený, podle toho, jak to máte raději. Sklenici můžete ozdobit lístky limetky.
Obrázek: pixabay.com