Čokoládě dokáže odolat skutečně jen málo z vás. Pokud si i vy tuto lahodnou sladkost, která v sobě skrývá celou řadu pozitivních – i negativních – vlastností neumíte – či nechcete – odepřít, začněte šňupat kakao. Ano, vidíte správně – šňupání kakaa představuje ideální způsob, jak si užívat příval endorfinů z čokolády, ale zároveň nepřibrat ani jediný gram kalorií.
Zdá se vám to jako šílenost, nebo v této pozoruhodné aktivitě vidíte ideální způsob, jak spokojeně hřešit a nepřibírat? S tímto nápadem přišel Belgičan Dominique Persoone, který se rovněž zabývá propagací speciálního zařízení, jež šňupání kakaa usnadňuje. Na konci dnešního článku si možná budete nevěřícně klepat na čelo, ale možná se odhodláte tento zajímavý způsob mlsání vyzkoušet.
Kvalita, jemnost a zajímavé vůně
Dominique Persoone chce šňupání kakaa – zdravější mlsání oblíbené čokolády – dostat do podvědomí co možná nejširšího okruhu lidí. Výrobky, které vydává do světa, se vyznačují skutečnou jemností, vysokou kvalitou i několika různými vůněmi – vybírat tak můžete mezi vůní maliny, zázvoru či máty. Kakao se nasává nosem, kde následně několik hodin uvolňuje do lidského mozku potřebné látky a rovněž působí na centra, která vylučují hormony dobré nálady. Zajímavé na tom je, že ačkoli cítíte chuť čokolády, nepřijímáte žádnou energii.
První rozpačitá zkušenost
Kdo se odhodlá zkusit šňupání kakaa, možná se při první zkušenosti bude cítit šokován. Není se čemu divit, ne každý je totiž zvyklý – cokoli – šňupat nosem. Rozhodně jde jen o první dojem, který ve vás na počátku vyvolá údiv, rozpačitost a kdo ví, možná i odpor zkoušet to znova. Ovšem ve chvíli, kdy se vám po zadní straně krku začne rozplývat sladká chuť čokolády, okamžitě změníte názor. Zážitek, obdobný konzumaci čokolády, pak ve vás setrvá ještě několik hodin, přičemž však nepřijmete žádnou energii a přibírání na váze je proto vyloučeno.
Fotografie publikována se svolením Mister GC FreeDigitalPhotos.net