Dnes jsem přemýšlela, jakou si dát večeři, aby byla jiná a zvláštní. Chvílemi jsem měla nutkání zaběhnout si do obchodu pro jahody, které mi zrovna došly, protože mě napadl salát s kuřecím masem a jahodami. Nakonec nevím, zda zvítězila kreativita nebo lenost, ale vznikl tento recept, který vám ráda prozradím.
Mandlové máslo má krásně krémovou konzistenci a jemnou nasládlou chuť. Oceníte jej jednak u přípravy koktejlů, dezertů, do jogurtů, smoothie, domácí nutelly, ale i do pomazánek či různých zálivek a dipů. Obsahuje nenasycené mastné kyseliny, bílkoviny a sacharidy, zkrátka větší množství energie. Proto je vyhledáváno především sportovci, horolezci a fyzicky těžce pracujícími lidmi. Mimo jiné v něm najdete pestrou škálu minerálů a vitamínů.
Potřebné ingredience
- Kuřecí prsa
- Kořenící přísady
- Olej
- Zelenina
- Mandlové máslo
Postup přípravy
- Příprava je velmi jednoduchá a zvládne jí každý. Kuřecí prsa si nakrájíme na kostky, které okořeníme tak, jak máme rádi. Trochu papriky, sůl, pepř, kari koření nebo přímo kořenící směs na kuře. Pokapeme olivovým či jiným olejem, podlijeme vodou a dáme do trouby. Snažíme se, aby nám vždy v pekáčku zůstalo trochu tekutiny – výpeček.
- Mezi tím, co se kuřecí kousky pečou, si připravíme na talíř zeleninu. Já zvolila dušenou brokolici, dušený baby špenát, čerstvé rajče, okurku a papriku – lze vybrat jakoukoliv jinou zeleninu, kterou máte k dispozici.
- Jakmile je kuře upečené, vytáhneme ven a odebereme si polévkovou lžíci trochu šťávy do mističky, kde rozmícháme na 1 porci kávovou lžičku mandlového másla (může být i jiné: kešu, arašídové apod.)
Na závěr
Osobně se přílohám vyhýbám jako čert kříži, ale pokud vám přílohy nevadí, hodí se prakticky cokoliv: rýže, brambory, kuskus. Jediné, co bych si k tomu dala je snad quinoa. Ale pro tentokrát mi bohatě stačí jen zelenina. Přeji dobrou chuť.