Občas každý člověk zatouží alespoň po malé změně ve svém jídelníčku. Opakující se jídla se brzy omrzí, a proto není vůbec špatné učinit čas od času drobný experiment. Dnes vám přinášíme dva recepty, které určitě zaujmou a ohromí nejen vás, ale i vaše strávníky.
Obě jídla mohou být, jako hlavní chod na oběd, teplou večeři nebo jeden z receptů i jako moučník. Nebudeme vás dlouho napínat a jdeme na to.
Kuřecí prsa na banánech
Myslím, že dělat přednášku o zdraví prospěšných látkách, které jsou obsaženy v banánech, nemá smysl. Každý ví, že banány jsou zdravé. Občas se u každého najdou v domácnosti banány, které potřebují zkonzumovat. Tento recept může být vhodný, pokud i vy zrovna přemýšlíte, jak naložit s banány, aby se vám nezkazili. Banány buď můžete nakrájet na kolečka a dát zamrazit, abyste kdykoliv v okamžiku mohli udělat rozmixováním zmrzlinu nebo je použít v kuchyni při vaření.
Ingredience
- 3 banány
- Kuřecí prsa
- Olej
- Sůl
- Kari koření
- Smetana
- Sýr
Postup přípravy
Kuřecí prsa nakrájíme na drobné kousky a osmažíme na oleji. Jakmile je maso prosmažené, zamícháme do směsi kari koření. Do zapékací mísy položíme podélně rozkrojené banány a na ně navrstvíme kuřecí směs. Posypeme strouhaným sýrem a zalijeme smetanou. Zapékáme v troubě, dokud se sýr neroztaví cca 15 až 20 minut. Jako příloha se hodí americké brambory, hranolky nebo krokety.
Špaldové palačinky s datlovým sirupem
Ingredience
- 2 vejce
- 0,5 l mandlového mléka (může být i jiné)
- Špaldová mouka
- Třtinový cukr
- Datlový sirup
Postup přípravy
Rozmícháme vejce s trochou třtinové cukru. Dávám maximálně jednu polévkou lžíci na celé těsto. Přidáváme postupně špaldovou mouku a mandlové mléko. Vytvoříme řídké, ale táhlé těstíčko, které smažíme na vymazané pánvi. Nikdy nedávejte příliš hodně oleje. Palačinka se smaží spíš nasucho. Takto hotové palačinky můžete naplnit podle chuti ovocem, pudinkem, marmeládou, zmrzlinou. Tu si můžete udělat během okamžiku z mražených banánů. Palačinku přehneme napůl a polijeme datlovým sirupem. Hotovo a můžeme podávat.
Fotografie publikována se svolením marin Photography/FreeDigitalPhotos.net