Cuketová buchta s kokosem variace číslo 2

Přinášíme vám druhý podzimní cuketový recept, opět si dopřejeme trochu toho sladkého mámení a upečeme si cuketovou buchtu, tentokrát s marmeládou a kokosem. Cuketa na sladko vás určitě zaskočí, neboť si budete připadat, jako byste jedli spíše jablečnou buchtu.

Co budete potřebovat?

  • 200 mililitrů mléka
  • 100 mililitrů oleje
  • 120 gramů krupicového cukru
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 400 gramů cukety (vyberte jednu středně velkou cuketu)
  • 3 kusy vajec
  • 400 gramů polohrubé mouky
  • Na dochucení kokos a mléko dle potřeby

Co na ozdobení?

  • 1 sklenku marmelády (dle chuti, já většinou volím jostovou marmeládu či marmeládu z černého rybízu)
  • Kokos dle potřeby

Jak na to?

V první řadě si oloupejte, vydlabejte a nakrouhejte cuketu (na hrubo). Poté si vymažte a vysypte plech. Jakmile budete mít vše předpřipraveno, můžete začít míchat těsto. Do misky nasypte cukr se žloutky a vymíchejte je do pěny. Bílky ponechte stranou a vyšlehejte z nich tuhý sníh.

Do pěny z cukru a žloutků vmíchejte mouku, cuketu, prášek do pečiva a kokosem na dochucení či mléko na zředění. Na závěr opatrně vmíchejte sníh.

Těsto pečte při 180 stupních, zhruba 30 až 45 minut. Jakmile dopečete, vyndejte buchtu z trouby a nechte ji vychladnout. Na závěr potřete souvislou vrstvou marmelády a tu pak posypte kokosem.

Obrázek: pixabay.com

 


Řekněte ostatním, co si myslíte