Podzimní cuketové recepty – cuketová nádivka

Cuketu můžete upravit na tisíce způsobů. Jedním z mých oblíbených receptů je cuketová nádivka, kterou také můžete upravit a dochutit na tisíce různých verzí. Dokonce si ji můžete udělat v cuketě. To znamená, že vydlabete půlku cukety, z které se stane lodičky, do které pak nasypete namíchanou nádivku. Tentokrát se však pobavíme o cuketové nádivce připravované na plechu.

Co budete potřebovat?

  • 4 kusy vajec
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 3 hrnky cukety (vyberte jednu velkou nebo dvě střední cukety)
  • 25 dkg točeného salámu či párku (pro „fajnšmekry“: můžete přidat slaninu či domácí špek/bůček)
  • ½ hrnku rostlinného oleje
  • 1 prášek do pečiva
  • Jedna velká nebo dvě menší cibule

Na dochucení

  • Sůl (1 lžička), pepř (1 lžička mletého černého pepře), majoránka (1 lžička), petrželka (2 snítky) a jiné koření dle chuti (záleží na tom, co máte rádi)
  • Více cibule či česnek (2 stroužky)
  • Sýr dle libosti a vaší preference

Jak na to?

V první řadě si oloupejte, vydlabejte a nastrouhejte cuketu. Vymažte a vysypte si plech či pekáč a potom můžete začít míchat nádivku. Do misky si nasypte nahrubo nastrouhanou cuketu, potom přisypte mouku, vajíčka, nastrouhaný či na kostky nakrájený salám, cibuli a na jemno nakrájený česnek. Do nádivky můžete přidat i nastrouhaný sýr.

Také můžete přidat na jemno nakrájenou papriku, brokolici, špenát či kukuřici. Okořeňte libovolným či doporučeným kořením a nalijte na plech. Potom upečte a na poslední pár minut pečení posypte sýrem.

Obrázek: pixabay.com

 

 

 


Řekněte ostatním, co si myslíte