Losos je jedna z nejdostupnějších a nejchutnějších ryb. Do svého jídelníčku by ho měl zařadit každý. Kromě toho, že obsahuje omega 3 mastné kyseliny důležité pro naše srdce, vyplavuje v lidském těle hormon štěstí a je lehce stravitelný.
Jak lososa připravit?
Losos lze koupit mražený i čerstvý. Je výborný zejména kvůli jeho variabilitě. Je nespočet výborných receptů na smažení, uzení, pečení, grilování i dušení této chutné ryby. Mnoho lidí jej kombinuje nejraději s citronem, ať už s plátky citronu při pečení či se sklenicí citronové vody při konzumování.
Losos s těstovinami
Na chutného lososa s těstovinami budeme potřebovat:
- Lososa
- Těstoviny
- 1 cibuli
- 1 citron
- 2 rajčata
- 80 g sýru
- Pepř, sůl
- Olivový olej
Postup je jednoduchý. Plátky lososa dobře opláchneme a osušíme. Potom je orestujeme z obou stran na olivovém oleji. Mezitím si dáme také vařit těstoviny, například špagety.
Dále si oloupeme cibuli, nakrájíme na kolečka a lehce orestujeme. Poté přidáme oloupaná nakrájená rajčata, přidáme dvě lžíce vody z těstovin. V tomto základu necháme rozpustit i nastrouhaný sýr. Dochutíme citronovou šťávou, kořením a vmícháme těstoviny.
Na talíř nejdřív dáme těstoviny, na ně poté položíme lososa.
Dobrou chuť!
Obrázek: pixabay.com