Cizokrajné suroviny na pultech obchodů čím dál častěji

Na českém trhu lze v dnešní době snadno sehnat potraviny z jakékoliv země světa. Suroviny z některých zemí, převážně pak z Evropy, jsou ale většinou k sehnání poměrně snadno. Italské a španělské potraviny se na pultech všech supermarketů zabydlely již dávno a není tedy výjimkou, že se pravidelně objevují také ve většině nákupních košíků.

Kdo by si čas od času doma neuvařil špagety či jiný druh těstovin, nebo si k lahodnému španělskému vínu neotevřel sklenici či plechovku kvalitních španělských oliv. Španělské potraviny lze navíc nakupovat také na internetu. Společnost BMC Brno se již řadu let specializuje na dovoz těch nejkvalitnějších surovin a lahodných španělských vín, a tyto produkty pak nabízí skrze stránky www.bmcbrno.cz/spanelska-vina. Poptávka začíná být v poslední době také o potraviny ze severských zemí. Na jejich dovoz se orientují některé známé severské řetězce.

Gurmánský zážitek z pohodlí domova

Co se týče potravin, které pocházejí z mimoevropského prostředí, i tady si mohou gurmáni přijít na své, byť už může být cesta k získání takových surovin o trochu složitější. Nejčastějšími surovinami například z dálného východu bývají různé druhy koření, díky kterým si hospodyňky mohou doma připravit vlastní kořenící směsi. Vysoká poptávka je také po čínských a japonských čajích, které jsou ručně sbírány na čajových plantážích. Obchůdky s čaji nejrůznějších chutí, vůní a účinků jsou v dnešní době k vidění téměř v každém větším městě. Ne vždy je však kvalita čajů dobrá, je třeba si umět správně vybrat.

Japonská kuchyně u vás doma

V posledních několika letech se pak gurmáni zajímají také o tradiční japonskou kuchyni a čím dál častěji se snaží vyrobit si v pohodlí domova například tradiční japonské sushi, na které je potřeba koupit mnoho méně tradičních surovin a potravin, sušenou mořskou řasou počínaje, pikantní wasabi pastou a kvalitním nakládaným zázvorem pokračuje a kvalitní sójovou omáčkou konče.

Všechny výše zmíněné kuchyně, do kterých je potřeba kupovat suroviny z cizích zemí, se u nás pomalu zabydlují a nacházejí své místo mezi těmi tradičními, které známe od mala. A trh s potravinami se tomuto trendu naštěstí přizpůsobuje.

Obrázek: pixabay.com


Řekněte ostatním, co si myslíte