Dnešní recept představuje velmi rychlý způsob vaření. Myslím, že už samotný název o tom vypovídá. Postavíme na plotýnku hrnec s osolenou vodou a lžíci oleje. Jakmile začne voda vřít, přisypeme špagety, které za občasného míchání povaříme. Mezi tím, než se nám uvaří špagety, si připravíme jednoduchou a rychlou omáčku. Na oleji si osmažíme cibulku a přidáme na kostičky pokrájený salám nebo párek. Může být i maso, které nám zbylo od oběda. Jakmile máme cibulku i uzeninu osmaženou, přidáme lžíci hořčice, sůl a zakápnete sójovkou. Pořádně promícháme a nalijeme do této směsi kečup. Rozředíme vodou a dochutíme kořením: červená paprika, sůl, pepř a směs italských bylin nebo rovnou koření na špagety.
Přeceděné a propláchnuté špagety necháme chvíli okapat. Poté vrstvíme na připravený talíř, přelijeme tomatovou omáčkou s uzeninou a posypeme strouhaným sýrem. Jako přílohu můžete podávat čerstvá krájená rajčátka.
Ingredience na bleskové špagety
- Balíček špaget
- Uzenina (může být sójové maso)
- Cibulka
- Olej
- Lžíce hořčice
- Kečup
- Sůl, sójová omáčka, paprika, pepř, italské bylinky
- Strouhaný sýr
Fotografie publikována se svolením rakratchada torsap, Photography/FreeDigitalPhotos.net