Bleskové špagety

Dnešní recept představuje velmi rychlý způsob vaření. Myslím, že už samotný název o tom vypovídá. Postavíme na plotýnku hrnec s osolenou vodou a lžíci oleje. Jakmile začne voda vřít, přisypeme špagety, které za občasného míchání povaříme. Mezi tím, než se nám uvaří špagety, si připravíme jednoduchou a rychlou omáčku. Na oleji si osmažíme cibulku a přidáme na kostičky pokrájený salám nebo párek. Může být i maso, které nám zbylo od oběda. Jakmile máme cibulku i uzeninu osmaženou, přidáme lžíci hořčice, sůl a zakápnete sójovkou. Pořádně promícháme a nalijeme do této směsi kečup. Rozředíme vodou a dochutíme kořením: červená paprika, sůl, pepř a směs italských bylin nebo rovnou koření na špagety.

Přeceděné a propláchnuté špagety necháme chvíli okapat. Poté vrstvíme na připravený talíř, přelijeme tomatovou omáčkou s uzeninou a posypeme strouhaným sýrem. Jako přílohu můžete podávat čerstvá krájená rajčátka.

Ingredience na bleskové špagety

  • Balíček špaget
  • Uzenina (může být sójové maso)
  • Cibulka
  • Olej
  • Lžíce hořčice
  • Kečup
  • Sůl, sójová omáčka, paprika, pepř, italské bylinky
  • Strouhaný sýr

Fotografie publikována se svolením rakratchada torsap, Photography/FreeDigitalPhotos.net


Řekněte ostatním, co si myslíte