Dýňová buchta s čokoládovou polevou

Období konce října je spjaté s dýňovou výzdobou. Pokud se vaše děti nebo vy samotní rozhodnete jednu takovou dýni si vydlabat a s její pomocí rozzářit zahrádku či předsíň, pak si z vydlabaného vnitřku můžete něco uvařit. Dnes bychom se spíše než na vaření mohli zaměřit na pečení. Co takhle si udělat trošku chutě a mrknout na recept dýňové buchty s čokoládovou polevou?

Co budete potřebovat?

  • 2 hrnky dýně Hokaido (v podstatě vnitřek jedné středně velké vydlabané dýně)
  • 1 hrnek cukr krupice
  • 1 hrnek mléka
  • 3 kusy vajec
  • 2,5 hrnku polohrubé mouky
  • ¾ hery (použít můžete i hrnek oleje)

Na dochucení

  • 1,5 sáček prášku do pečiva
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 2 hrstky lískových ořechů
  • 1 lžičku mleté skořice
  • 2 lžíce medu

Jak na to?

V první řadě si připravíme nastrouhanou dýni (tím je myšlen pouze vnitřek dýně, tedy bez slupky a zrníček) a nahrubo nasekané ořechy.

Vejce utřeme s cukrem a připravíme si doběla vymíchanou pěnu. Do pěny přidáme tuk (heru nebo olej), mouku, prášek do pečiva, dýni a mléko na zředění. Těsto dochutíme uvedenými surovinami, jako jsou skořice, vanilkový cukr, med, apod.

Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a buchtu pečeme na 175 stupních po dobu 30 minut. Buchtu potom necháme vychladnout a na závěr dozdobíme čokoládovou polevou.

Obrázek: pixabay.com


Řekněte ostatním, co si myslíte