Podzimní hrnečková buchta z cukety

Podzim je v plném proudu a my bychom měli využít jeho chutných darů a uvařit si z nich něco vynikajícího, na čem si vaše chuťové buňky neskonale pochutnají. K nedělnímu kafíčku patří buchta a v rámci podzimu jsme si pro vás připravili hrnečkovou buchtu z cukety.

V rámci podzimních receptů vám dnes přinášíme recept na hrnečkovou cuketovou buchtu, kterou jsem minulý týden udělala svému příteli, a ten se olizoval až za ušima. Dokonce i naše kočičky nám ji kradly z talíře.

Co budete potřebovat?

  • 3 vajíčka
  • 3 hrnky polohrubé mouky
  • 2 hrnky cukru
  • 1 hrnek rostlinného oleje
  • 2 hrnky nastrouhané cukety (vyberte jednu střední cuketu)
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • Mléko dle potřeby

Na dochucení

2 lžíce skořice, 1 lžíce kakaa, 1 balíček vanilkového cukru

A jak na to?

V první řadě si nakrouhejte jednu menší oloupanou a vydlabanou cuketu. Do misky nasypte cukr a klepněte vajíčka, z kterých poté vyšlehejte světlou pěnu. Přisypte mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr, skořici a kakao, přilijte olej a znovu zamíchejte. Dále přidejte cuketu a mléko dle hustoty. Až budete mít vše smícháno, nalijte těsto do vymazaného a vysypaného plechu.

Pečte zhruba půl hodiny při teplotě 170 až 200 stupňů. Po dopečení můžete opět dochutit dle chuti. Mně buchta chutnala samotná, ale můžete ji potřít například marmeládou či jinou polevou (např. čokoládovou).

Obrázek: pixabay.com


Řekněte ostatním, co si myslíte