Smažená zmrzlina s horkými malinami

Nevíte, co dobrého si v letních dnech dát, čím potěšit svoje chuťové pohárky, uhasit mlsnou a obalit nervy? Na dortíky, zákusky a jiné sladkosti nemáte ani pomyšlení? Přesto byste si něco sladkého dali? Nechte se inspirovat pár zajímavými tipy.

Určitě znáte ten pocit, vejdete do špajzu, otevřete lednici, a tam prostě nic, pustoprázdné a holé nic. Až se vám to příště stane, tak neleňte a dejte si trochu práce s přípravou něčeho dobrého, jistě nebudete zklamaní a možná potěšíte i drahou polovičku či celou rodinu. Chcete vyzkoušet něco nového? Tak čtěte dál.

Smažená zmrzlina s horkými malinami

Tato dobrota se často podává v restauracích. Jedná se o jeden z dezertů vhodných pro letní dny, neboť není ani zmrzlý, ani horký, ani přeslazený, ani bez chuti.

Na přípravu vám bude stačit zhruba 30 minut. Jaké suroviny budete potřebovat? Určitě si připravte 8 kopečků vanilkové zmrzliny, 200 gramů hladké mouky a 50 gramů strouhanky, stejně tak 50 gramů cukru, dále 200 gramů čerstvých malin, 2 vejce, mátu, olej a vodu.

Připravte si zmrzlinu a opět ji vložte do mrazáku, zhruba na 10 až 15 minut. Po 15 minutách kopečky vyjměte a obalte v těstíčku z mouky, vejce, vody a strouhanky. Obalené kopečky klasicky osmahneme na pánvi, stejně tak jako květák nebo řízky. Smažíme dozlatova po dobu 2 minut. Potom, co si připravíte zmrzlinu, vrhněte se na přípravu malin. Maliny vložte do pánve a přidejte cukr. Jakmile budete mít hotovo, můžete servírovat.

Fotografie publikována se svolením Serge Bertasius Photography/FreeDigitalPhotos.net


Řekněte ostatním, co si myslíte